11. februar 2009

Dekankritik præciseret

RETTELSE

Berthe Marie Willumsen, professor, Biologi, KU

I Universitetsavisens rapport over mødet mellem medarbejdere og rektor, dekan og institutleder ('Dekanens dårlige dag', UA 1/09) er der mange nøjagtige citater; men det fremgår ikke klart at jeg ikke aner hvor mange mennesker der er blevet ansat på fakultetskontoret i de seneste to år. Dekanen har ikke fortalt os det, trods spørgsmålet.

I reportagen hedder det: »Berthe M. Willumsen kritiserer at fakultetet har ansat 37 personer flere end i 2005 til en gennemsnitsløn på over 400.000 kroner.«

Det var blot nogle tal jeg greb ud af luften som illustration af hvordan det kunne have været håndteret.

Det burde være:

Berthe M. Willumsen kritiserer at dekanen ikke svarer på det stillede spørgsmål: »Svaret kunne have været: "Ja, jeg har ansat N personer til en gennemsnitsløn på X kroner per år, og det har jeg gjort fordi ..."

Der er kun een måde, og det er at fortælle det og så tage skraldet hvis der er et skrald.«

På den måde det er citeret, kommer det til at lyde som om jeg ved noget om antallet af mennesker der er nyansat på fakultetet og deres gennemsnitsløn. Og som om jeg i mit indlæg kritiserede det nøjagtige antal af mennesker og udgiften. Det gjorde jeg ikke; i hvert fald ikke eksplicit.

Jeg kritiserede at dekanen ikke svarede os på spørgsmålet, og at det derved virker som om han ikke tager ansvar for sine beslutninger.