Censurfrister hæmmer udveksling – Københavns Universitet

Universitetsavisen > Debat > 2009 > Censurfrister hæmmer u...

04. marts 2009

Censurfrister hæmmer udveksling

UDENLANDSKE STUDERENDE

Af Line Mari Thorkildsen, lineth17@m8.stud.ku.dk

Lange censurfrister ved Københavns Universitet har skabt problemer for norske studenter som har været på udvekslingsophold, og som nu venter på at blive indskrevet ved Københavns universitet.

For et år siden kom nogle nordmænd på udveksling til KU fra andre universiteter. Nu er de kvalificerede til kandidatdelen på KU og venter på indskrivning. Bare man har bestået de nødvendige eksamener fra forrige semester, er det ikke et problem at starte på kandidatstudiet. Men for at kunne overleve, behøver vi statslig støtte fra Lånekassen i Norge (tilsvarende SU).

Støtten får vi ikke før vi har bevist at vi er studerende ved KU. Dette bevis får vi i form af et optagelsesbrev ved indskrivning på KU som vi må sende til Statens Lånekasse i Norge. Dette fører til at vi ikke har penge til husleje. (Der er gået to måneder nu), mad og bøger.

Adgangskortet til computersale, biblioteker og adgang til universitetet er spærret, og har været det siden midten af januar. Ved norske universiteter er censurfristen 21 dage, mens man ved KU kan risikere at skulle vente i seks uger før man får en karakter, og dette fører til irritation og problemer for udenlandske studenter.